2010. november 9., kedd

Gesztenye krém/ Crema de castane

Valojában nem is krém ,mert csak gesztenye (fagyasztott) kikeverve tejszínhabbal,de nagyon finom .könnyü az állaga.
Hozzávaló:
-1 csomag fagyasztott gesztenyepüré
-300 ml tejszín
-1 kicsiüveg rumaroma
Kiolvasztjuk a gesztenyét és összekeverjük a tejszínhabbal és aromával.Majdnem mindig ezt a krémet készítem ha gesztenyést kérnek ,mert volt rá példa hogy a vajas (margarinos)változat kicsapódott.A világos kréma a gesztenyés a képröl.
  -1 pachet de pireu de castane congelat
-300 ml frisca hullala
-1 esenta de rom
Decongelam pireul de castane si amestecam cu frisca si aroma de rom.
Cred ca cea mai simpla crema din lume, dar bunaa.....

2 megjegyzés:

  1. Kedves Enikő!
    Ennél a tortánál a fondant alatt milyen krém van?

    VálaszTörlés
  2. szazala,csoki krém van a fondant alatt,megtalálod a receptjét a csoki krémek között,de szerencsére magunknak készítettem mert kezdett olvadozni a fondant!
    Ha így készítessz tortát mindenképpen vond be tejszínnel is :)

    VálaszTörlés