2010. október 24., vasárnap

Csoki krém

Legtöbbször ezt a krémet használom  a csokis tortáknál . Nem szeretem a margarinos krémeket így hát kitanlmányoztam a következö receptet:
-2 tasak csokis puding
-8 nk cukor
-7 dl tej
-2 tasak zselatin
-1 dl viz
-2 tábla keserü csoki
-3-4 dl hejszín(Hullala)
A pudingot,cukrot,tejet összefözzük és amig még forró beletördeljük a csokit, majd kihütjük.Ha kihült egy sürü szitán  atpaszirozzuk hogy ne legyen csomos.A zselatint beáztatjuk a vízbe, ha kidegedt felmelegítjük és hozzákeverjük a hejszín  felvert habjához. A csomomentes pudinghoz adagoljuk apránként a tejszínhabot amig a krém jól összeáll.
Ha sima tortát sütünk amit nem kell faragni , nem szükség a zselatin,mert anélkül is jó kemény a krém , a képen látható tortában sincs. Garantálom hogy nagyon fincsi krém!


Crema de ciocolata pt. torturi.
-2 plicuri de budinca de ciocolata 
-8 linguri de zahar
-0,7 l lapte
-2 table de ciocolata amaruie
- 300-400 ml frisca(Hullala)
-2 plicuri de gelatina
-100 ml apa
Din praf de budinca , zahar, lapte fierbem budinca si pana e fierbinte amestecam cu ciocolata amaruie si punem la racit. Dupa ce s-a racit dam prin sita [ca sa nu aiba" cocoloase"(oare bine am scis?)].Gelatina punem la inmuiat in apa , dupa 10 minute incalzim (nu fierbem) si amestecam cu frisca batuta .Incet  amestecam frisca cu budinca  pana devine o crema fina.
NU folosesc margarina deloc la creme , nu-mi place .. 
Garantez ca e foarte buna  reteta, important ca ciocolata sa aiba min. 60 %cacao.
Mii de scuze pt greseli!! 

1 megjegyzés:

  1. n-ai gresit ai scris bine,e foarte buna crema asta,am facut-o si eu,cu margarina imi place crema de oua,aia e super buna,te pup dulce

    VálaszTörlés