2011. január 22., szombat

S.O.S

Az tőrtént hogy a picassa-n betelt a tárházam és nem tudok több képet feltenni a blogra.Azt írta hogy vegyek egy új tárházat magamnak min.  5 $ -ért ,de hát nincs más megoldás? Ti jártatok így?
S a másik hogy muszáj a képeimnek keresztűl menni a picassa-n hogy a blogra kerüljön?
Szóval gondolom lejött már hogy mennyire béna vagyok, de gözöm sincs hogy mit csináljak!
Esetleg ha valaki tudja a  megoldást  ,kérem segítsen , és úgy magyarázza el hogy mit kell csinálni hogy a 4 éves lányom is megértse,kb annyira értek hozzá mint ő:)
Hát előre is köszönöm és  türelmesen várom a segítséget:)


Problema mea este ca nu mai pot sa pun poze pe blog pentu ca "s-a umplut albumul pe picassa"(sper ca bine am scris).
Cand am vrut sa pun poze a scris ca trebue sa cumpar loc cu min 5 $ ,dar alta solutie nu este?
Si pozele mele musai sa treaca prin picassa ca sa ajunga pe blog?
Sper ca va dati seama cat de bine ma pricep,dar habar n-am ce sa fac!
Daca cineva stie solutia , please help me..
Multumesc si astept salvarea cu rabdare:)

19 megjegyzés:

  1. Eu folosesc Photobucket ( www.photobucket.com ) si am spatiu o gramada.
    Se pot pune poze si direct pe blog, dar ingreuneaza blogul.

    VálaszTörlés
  2. Eu le pun direct din calculator, fara sa le mai incarc in photobucket, pentru ca am inteles ca au fost probleme cu photobucket. Unele fete se plangeau ca nu le apar pozele. Eu le pun diresc, inca nu mi-a spus ca n-as mai avea spatiu. Sper sa nu fie cazul, pentru ca atunci chiar nu stiu ce as face. Probabil un alt blog.

    VálaszTörlés
  3. Nekem egy hónapja ugyanez volt, így a picassáról letörültem a nem blogos képeimet.Én csak így tudtam megoldani!

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem, tudom a megoldást a problémádra. Mióta a következő szerint állítottam át a blogomat, sz. gépről is fel tudok képeket töletni. Menete: a blogodban felül a BEÁLLÍTÁSOK fülre kattints rá.Görgess le az ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK-ig, s ott a Bejegyzésszerkesztő kijelölésénél válaszd ki az elsőt,a frissített szerkesztőt.Mentés.
    Ezután mikor bejegyzést fogsz írni, a kép feltöltése ikonra kattintva 4 lehetőséget kínál fel majd a blog: feltöltés (ez lesz a számítógépről), erről a blogról, picasa webalbumból és url-címről.
    Remélem, tudtam segíteni.

    VálaszTörlés
  5. Közben megnéztem, ehhez a megoldáshoz is kell tárhely a webalbumban, mert ugyan a gépedről töltöd fel a képet, menti a bloghoz tartozó albumban is.
    A másik ötletem egy másik webalbum létrehozása (új e-mail, új felhasználónév), amit egyébként össze lehet kacsolni a meglévővel.

    VálaszTörlés
  6. Mersi mult fetelor,inca nu am gasit solutia,cred ca chem pe cineva sa ma ajute:)va pup

    VálaszTörlés
  7. Ottis én is gondoltam erre ,csak az a baj hogy kevés az olyan kép ami nem a bloghoz tartozik,s az a pár képnek a helye után ugyan az a problémám lenne,úgy hogy még gongolkozom.
    De azért köszi az ötletet:)

    VálaszTörlés
  8. Galagonya ,szerintem is az a baj hogy azok a képek amik felkerülnek a blogra mind lementödnek a picassaba és ott a webalbumba nincs hely.Sajnos nem nagyon értek hozzá s jobban járok ha hívok egy "szakit".
    De köszi a segitséget nagyon rendes vagy:)

    VálaszTörlés
  9. Kipróbáltam a következőt. Nekem két picasas albumom van (egy fő, ahova a lányok képeit és a blogra felkerülő képeket töltöm fel, s egy másik). A másik albumot új e-mail-új felhasználónévvel hoztam létre. Oda feltöltöttem egy képet.A képre rákattintottam jobb gombbal, kép megjelenítése, megint jobb gomb, képadatok megjelenítése, s onnan a hely:-ről kimásoltam az url címet, s a blogban azt a képfeltöltési lehetőséget választottam, hogy feltöltés URL-ről. Feltöltötte, és/de fő picasas albumban (ahova egyébként a blogos képeket is menti) nem mentette, tehát betelt tárhely mellet is használható.

    VálaszTörlés
  10. Enikő, az SOS már nem divat, csak a morze-ban. Úgy kell mondani, hogy Mayday, és háromszor, hogy ne unatkozz, mikor bajban vagy! :-o
    A blogger és picassa maximális, ingyenes tárhelye egy Gigabyte. Nem tartozik ide a Gmail fiok, ami szintén max. 1Giga.
    Furcsállom, hogy neked sikerült máris elfoglalnod a tárhelyedet. Én 2007-től használom a blogomat és kb. 40%-nál tartok.
    Két gondod lehet, a képek miatt. A blogodon nem használt képek is vannak a blogger táradban, (picassa albumok), másik, hogy túl nagy méretű képeket töltesz fel, aminek nincs sok értelme, és irdatlan nagy helyet foglalnak el hiába. Gond lehet még, hogy nem JPG formátumú képeket töltesz fel. Például Bitmap-ot, ami hatszor több helyet foglal, ugyanolyan képtartalom és méret mellett.
    A megoldás az, hogy kisebb méretű képeket tölts fel, JPG-ben és csak azt tartsd a picassában, amit a blogodon is megjelentesz.
    Nagytakarítás és kisebb képeket a nagyok helyébe! Sőt, a régebbieket is átméretezheted, igaz, hogy unalmas munka, de más megoldás csak a tárhelybővítés marad, ami persze, nem lenne ingyenes. Külső szolgáltatók, még szóba jöhetnek, de nem igazán lenne jó megoldás, és néha egyáltalán nem is működik bármelyikkel.
    Ha gondod van, akkor csak Mayday! Akár e-mailban is!
    Szia!

    VálaszTörlés
  11. Enikő nekem több ötletem is van.
    1. sose szoktam az eredeti méretű képeket feltölteni a picasa albumba, hanem csak egy kicsinyített másolatát (nekem eredeti képenként mondjuk 3-4 mega, ezt egyszerűen bármilyen képolvasó programmal (microsoft office picture manager, irfanview, picasa, ami van a gépen) ( kb 100 kilóra méretezem) - edit -resize opcióval.
    2. picasaban eleve van egy opció, hogy eredeti képméretet vagy kicsinyítettet tölts fel, válaszd a kicsit
    3. hozz létre egy új gmail accountot/emailcímet :) és ahhoz új picasa fog tartózni.
    4. ne picasaból, hanem a gépeden valami mappából tölts fel (blogban amikor képet adsz hozzá van olyan lehetőség, hogy feltöltés mappából)
    No csak fecsegtem én is, de azért remélem megoldódik a problémád :)

    VálaszTörlés
  12. Kareszé a legtökéletesebb válasz. Igy már én sem füzök hozzá semmit.
    A megoldás a Te kezedben van, csak kövesd Karesz tanácsait.

    VálaszTörlés
  13. Köszönön nektek hogy próbáltok segíteni,szerintem is Karesz válasza a megoldás,mert az iwiw-re se fért fel egy képem se mind át kellett méretezzem.Na de sose gondoltam volna hogy itt is probléma lessz belőle,s a másik hogy nem lehet beálítani a fényképezőgépet úgy hogy kissebb méretü képeket készítsen?Hát ha csak a"nagytakarításra" gondolok környékez a infarkt, de az a gyanum hogy nincs más választásom.
    Ha nagy gond van akkor mayday ,mayday:)

    VálaszTörlés
  14. si eu sutn in aceiasi situatie. am mai sters din pozele vechi sa mai fac putin spatiu si astfel sa fur putin timp dar am sa platesc 5 dolari pe an. alta solutie nu vad.

    VálaszTörlés
  15. Cakeni a képeket a képszerkesztőbe kicsinyítsed le, és utána töltsed fel a blogra. Akkor az albumba már a kisebb méretű kép kerül. Milyen képszerkesztőt használsz???

    VálaszTörlés
  16. Na , ideéglenesen megoldottam a problémát,letöröltem egy rakás képet és ezután csak átméretezett képet teszek fel a blogra. Beszéltem valakivel, aki megoldja majd a problémát,csak most nincs ideje sajnos csak úgy egy hét mulva.Nagyon szivesen várok ,csak épp ne kelljen az összes képet lecserélni kissebb méretüre ,mert az nagyon gáz lenne.
    -Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget,tényleg nagyon rendesek vagytok:)

    VálaszTörlés
  17. Deocamdata am rezolvat problema ,am sters o gramada de poze de pe picassa ,si am vorbit cu cineva ,care mi-a promis ca ma ajuta sa gasim o solutie pentru problema mea cu pozele.
    Va multumesc din suflet ca a-ti incercat sa ma ajutati,tare ma bucur ca am atatia prieteni virtuali:)

    VálaszTörlés
  18. si eu le incarc direct pe calculator Cakeni,n-am nevoie de picassa

    VálaszTörlés
  19. Szia,
    van még egy megoldás, ezt úgy látom senki sem javasolta eddig :)
    Nyiss egy profilt (albumot) a http://www.fotoalbum.hu oldalon.
    Itt al-albumokat is létrehozhatsz, pl. a tortáid tipusa szerint.
    A feltöltött képeket be tudod ágyazni weboldalba, blogba, vagy ahová tetszik.
    Ez ingyenes szolgáltatás, és nem kell lebutítani a képeket, tehát a legjobb minőség fog megjelenni.
    Ha valami nem érthető és segíthetek, keress bátran.
    Üdv, Csilla

    VálaszTörlés