2011. január 17., hétfő

Masni készítés 2

Egy második változatát mutatnám meg a masni készítésnek,amit nemrég próbáltam ki , mivel hogy az első variációt elég nehéz a tortára helyezni úgy hogy stabilon megáljon.
Itt az a lényeg hogy mielőtt megszáradna a fondant ráragasztjuk a tortára a masnit ,kitömködjük kis papír darabokkal amig megszárad.
A mintázót amivel a fondant mintáztam ,a hobby boltban vásároltam ,pecsételő ,amit természetesen nem erre a célra gyártottak,de hát kit érdekel,a lényeg hogy megfelel a célnak.
Sok olyan tortadiszítő kellékem van ami a gyerekeim gyurmakészletéből származnak,sőt vásárolni is szoktam ha valami hasznos gyurmakiszúrót találok,mert ólcsobb mint a szaküzletekben a cukrászkellékek.




 A doua varianta cum sa asezam funda pe tort. La varianta asta ideea e, ca lipim funda pe tort  inainte ca pasta de zahar se intareste cum se vede pe poze.Modelul pe pasta am facut cu stampilator(oare bine am scris?),pe care am cumparat la un magazin de hobby.
Pentru ca in magazinele de specialitate, produsele de cofetarie sunt foarte scumpe ,mai cumpar si stampile pentru copii,decupatoare pentru plastelina ,pt ca sunt mai ieftine ,si se lucreaza foarte bine cu ele pe pasta de zahar.

12 megjegyzés:

  1. Szia, mindenikünknek megvan, hogy mit tesz be a lapba..de van még néha az a rovat, hogy olvasóink küldték..meg az így főztök ti rovat is, abba majd küldhetsz, még lesz sütis szakácskönyv is, majd segítségedet kérem, igaz nem tudom még mikor lesz. De ha kaját is tudsz küldeni, akkor az jó :)

    VálaszTörlés
  2. Totul este minunat,,,,cand ai asa un talent,felicitari,,,mai vin pe la tine!!!Oseara frumoasa!!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Jutka,szivesen segítek amiben tudok:)

    VálaszTörlés
  4. Mersi Mirela ,te astept si alta data cu drag:)

    VálaszTörlés
  5. Cakeni, nagyon szép a masnid. Én is ezt a módszert használom, de már látom mit vétettem...........köszi a bejegyzést.

    VálaszTörlés
  6. Buna idee cu stampilele!!! Eu am avut o gramada si le-am aruncat:) haha/...
    frumos tort. felicitari

    VálaszTörlés
  7. Foarte frumos... E o adevarata incantare sa iti urmaresc blogul..

    VálaszTörlés
  8. Bianca , Felis multumesc ,sunteti niste scumpi:)

    VálaszTörlés
  9. mersi de explicatii super faine si funda si calutul da eu nu ma am cu desenatul si n-am curaj sa fac,sti acum am masina aia McQeen(nu stiu cum i spune )pe duminica vreau sa o fac pt.un copil cu handicap,saracutul de el,vrea un tort simplu mama lui dar am sa-i fac o surpriza si fac masina asta sper sa-mi iasa,ca nici la asta n-am curaj,n-am sa-i cer bani,vreau sa fie un cadou din partea mea,a face bine nu-i pacat,numai ca n-am rosu numai roz,albastru,verde,galben,o sa vad sa sti ca si eu caut stampile si decupatoare de plastelina,crezi ca eu nu m-am gandit ca-s mai ieftine,dar nu am gasit,te pup

    VálaszTörlés
  10. Doinitza draga ai un suflet mare ,dar asta stiam deja:)Masinile cand fac intotdeauna umplu cu crema un piscot dreptunghiular,si dupa aia dau forma .Crema neaparat sa fie o crema cu gelatina, ca sa nu curga .De la Lumea basmelor.ro poti sa comanzi colorant rosu e 12,50 ron o culoare,dar pana duminica nu-i sigur ca ajunge la tine.Daca ai roz si galben poti folosi roz80% si galben 20%
    iese mai rosu.Eu colorant Wilton folosesc si ca sa iasa asa rosu vopsesc cu o pensula masina afara ca oricat colorant ai baga nu iese asa rosu aprins..Sper ca te-am ajutat .te pusi

    VálaszTörlés
  11. mersi Cakeni mai ajutat,de idei duc lipsa,am sa vad ce iese,te pupic

    VálaszTörlés