2011. január 13., csütörtök

Dino torta

Ez egy elég egyszerű torta ,mármint ami a dekorálást illeti. Sütöttem 2 db 8 tojásos kakaós piskótát 25x4o es tepszibe, amiből egy és fél piskótát használtam alapnak ,a másik félből készítettem a hegyet.Betöltöttem csokikrémmel,kívül is átkentem jó vastagon ,helyet hagyva a tavacskának.
A tónak a helyére egy kissebb mélyedést készítettem,vékonyan átkentem tejszínhabbal. Egy fél tasak torta zselét (nem zselatint) elkészítettem az utasítások szerint,csepegtettem pár csepp kék ételszínezéket és azt töltöttem a tejszínnel átkent helyre.Erre azért van szükség , mert ha a sima csokis területre töltjük a kék torta zselét nem fog látszani a színe.
A vulkánból kitörő lávát tojásfehérje,porcukor keverékéből készítettem,amit narancssárgára és pirosra színeztem.Itt nagyon kell vigyázni hogy jó kemény legyen az íróka mert nagyon folyik ,egy idő után olvadni kezd.
Ezután a dinó figurák következnek , amik lehetnek műanyag figurák (mint az én esetemben),vagy készíthetjük fondantból.





Tort dinosaur


Este un tort destul de simplu de decorat.Am pregatit doua blaturi de cacao (tava de 25x40),din care un blat si jumate am folosit pentru baza ,si din cealalta jumatate am facut vulcanul.
L-am umplut cu crema de ciocolata ,l-am uns cu crema si afara ,lasand loc pentru lac.Unde am vrut sa fie lacul ,am facut o adancitura si am uns cu frisca.Am pregatit o jumatate de plic de tort jele transparent(nu gelatina), am colorat cu colorant albastru si dupa ce s-a racit un pic  am turnat peste frisca.Daca nu pui ceva alb (orice crema de culoare deschisa) sub jeleu nu se vede ca e albastru.
Am pregatit un amestec de albus si zahar pudra,ce trebue sa fie foarte gros ,am colorat in portocaliu si rosu,si cu acest amestec am decorat vulcanul.
La urma am pus dinosaurii din plastic(in cazul meu),dar se pot face figurine si din pasta de zahar , sau pasta de lapte praf.
  
 

3 megjegyzés: