2010. szeptember 26., vasárnap

Piskota alap

Hozzavalók:
*5 tojás
*20 dkg porcukor
*4 kanál víz
*10 dkg liszt
*2 tasak pudingpor
*1 sütöpor
*1 csipet só
Elkészítés :
-Egy 26 cm kapcsos torta forma aljába  sütöpappirt teszünk, és elömelegít-
jük  a sütöt.-A tojásokat  szétválasztjuk, a lisztet , pudingport , sütöport összeszitáljuk.
A tojásokat a csipet sóval kemény habbá verjük és fokozatosan adagoljuk
a porcukrot  felváltva a vizzel. Ha már jó kemény a hab óvatosan hozzáke-
verjük a tojássárgákat  a legvégén egy keverölapáttal pedig a pudingporos,
sütöporos lisztet.
Amig a piskota jól felnö kicsit nagyobb lángon  utána takaréklángon 35-40
perc alatt készre sütjük.


Nagyon sok piskota receptet kiprobáltam  de ezt szeretem sütni a legjobban
mert nagyon szépen felnö, nem esik össze  nagyon finom íze van a puding 
miatt. Amilyen piskotát szeretnék olyan ízü pudinggal  készítem.


2 megjegyzés:

  1. Kakaós piskótánál hogyan változnak az arányok? Amennyi liszttel kevesebbet teszel bele, annyi kakaóport adsz hozzá?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bogyó, ha kakaós piskotát készítek ,nem teszek kakaót bele csak két tasak csoki ízü pudingot ,és attól lessz annyira kakaós amennyire kell.De ha még kakaósabbra szeretnéd a lisztböl kiveszel egy kanállal ,és helyetesíted kakaóval:)
    (Na jó sokat kakaóztam:D)

    VálaszTörlés