2010. október 8., péntek

Karamellás hatlapos

A tésztához:
 -60 dkg liszt
-20 dkg vaj
-1 tojás
-10 dkg porcukor
-2 dl tej
-1 kk szalakálé(amoniák)
-1 k rum
A krém:
- 30 dkg cukor
-15 dkg liszt
-1 l tej
-20 dkg vaj
 


A szalakálét a tejben feloldjuk majd, hozzákeverjük a többi tozzávalóhoz és simma tésztává gyurjuk. A tésztából 6 egyforma lapot sütünk (villával megszurkáljuk sütés elött).
A krémnek a lisztet csomomentesen elkeverünk  0,5 l tejjel és félretesszük. A cukrot arany-
barnára karamelizáljuk felöntjük a maradék 0,5 l tejjel majd felforraljuk. A felolvadt karamellbe
beleöntjük a lisztel elkevert tejet , visszatesszük a tüzre és állandóan kavarva sürüre fözzük.
Ha besürüsödött  levesszük a tüzröl és kanalankét adagolva hozzákeverjük a vajat.
A krémet néha  megkavarva langyosra hütjük.
Betöltjük  a lapokat és másnapig pihentetjük  hogy jól puhuljon meg.
A tetejét csokiglazurral vonjuk be .

1 megjegyzés: