2010. október 20., szerda

Cukor paszta

Már nagyon sokan kérdezték tölem hogy mivel vonom be a tortáimat , hát most elárulom                  "a hétpecsétes titkot",cukor pasztával!:)
A recept amit én használok:
-1 tasak zselatin(Dr Otker)
-50-60ml viz
-1 nk méz
-1 nk margarin
-70-80 dkg porcukor

A porcukrot én készítem otthon és szitálom amig liszt állaga nem lessz.A zselatint beáztatom a vízbe ,  hagyom hogy jól degedjen ki, és utána hozzátaszem a margarint, mézet.Ezt az egészet felmelegítem de nem fözöm, amig minden elolvad és kezdem hozzákeverni a porcukrot amig jól összeáll.Ne legyen nagyon kemény se mert amikór nyujtod törik , de tul lágy se mert akkor ragad és összeszakad!Egy éjszakára pihentetem (vagy legalább 3,4 órát)







Pasta de zahar:
-50-60 ml apa
-1 gelatina (Dr Otker)
-1lingura mare de miere
-1 lingura de margarina
-700 - 800 gr zahar pudra
Zaharul pudra mi-l faca acasa . Dupa ce am macinat zaharul dau prin sita ca sa fie fin ca faina.
Punem gelatina la inmuiat in apa , dupa 10 min. adaugam mierea si margarina si il incalzim (dar nu fierbem) pina se dizolva tot . Dupa ce sa dizolvat adaugam treptat zaharul pudra pana se face ca  "plastelina". Peste noapte punem in frigider(sau min. 3,4 ore) Inainte sa folosim punem colorantul alimentar.
Nu-i un mare secret retea asta, probabil multi dintre voi au stiut deja:)
 

2 megjegyzés:

  1. a mea nu are margarina,iar plicul de gelatina e de 10gr?,mersi,astept reteta de diplomat

    VálaszTörlés
  2. Doinitza, nici reteta mea originala nu avea dar cu margarina e mult mai usor sa lucrezi ca nu se rupe asa de usor . Gelatina folosesc de Dr Otker de 10 gr, viu cu reteta de diplomat cind am poze.
    Pupici:)

    VálaszTörlés