2010. október 3., vasárnap

Anastasia torta

Hozzávalók: 
-125 gr olvasztott vaj
-20 dkg babapiskóta
-1 kanál zeszelt citromhéj

Krém:
-1 tábla fehér csoki
-250 gr édes turókrém(philadelphia,Hohlland)
-250gr citromos joghurt
-5 dl tejszín
-2 tasak zselatin(Dr Otker)
-6dkr  cukor.

A babapiskotát ledaráljuk vagy összetörjük apróra , összekeverjük a hozzávalókkal  és belenyomkodjuk egy kerek kapcsos tortaforma aljába.
A krémnek :kikeverjük a krémturót,cukrot  és citromos joghurtot majd hozzáadjuk az 
olvasztott csokit és az elöre beaztatott , felmelegített zselatint. Kevés idöre hütöbe tesz-
szük amig kezd megkeményedni.
Legvégén hozzákeverjük a tejszín kemény habját  és az egészet ráöntjük a "tésztára".
Vékony citrom karikával lehet díszíteni amit szintelen zselatinnal megkenegetünk.
Minimum 4 órára hütöbe tesszük.

Volt olyan eset hogy nem volt elég krémturó itthon és több joghurtal készítettem ugyis 
nagyon finom.
Szeretem ezt a tortát mert nem tulságosan édes , nagyon lágy selymes íze van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése