- 1/2 kg liszt
- 2 kávéscsésze olaj
- 3-4 dkg vaj
- 1/2 cs. sütőpor
- 2,5 kávéskanál só
- 1 tojás
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 tojás a tészta megkenéséhez
- szezámmag, darálatlan mák (esetleg lenmag vagy köménymag)
- A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük, belemorzsoljuk a vajat, beletesszük az olajat, a tojást és a bort. Jól összegyúrjuk. 15-20 percig a hűtőben pihentetjük.Két részletben, kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk.Megkenjük a kissé felvert tojásokkal, sűrűn megszórjuk szezámmaggal, majd a tenyerünkkel kissé megnyomkodjuk.
- Kb. 8 cm széles csíkokat vágunk, megfordítjuk és azt az oldalát is megkenjük tojással, illetve megszórjuk mákkal (lenmaggal vagy köménymaggal), majd kissé megnyomkodjuk a tenyerünkkel.2 cm-es csíkokra vágjuk, egyenként megtekerjük és így rakjuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben 200 fokon zsemleszínűre sütjük.
2011. április 25., hétfő
Sós masnik
A húsvéti asztalra sós süti is kerűlt,erre a magos masnira esett a választás, nagyon finom ropogtatni való.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Biztos nagyon finom! Hasonlót szoktam én is sütni!
VálaszTörlésBarátnőm,nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKöszi lányok ,nagyon egyszerü,finom ropi,érdemes kipróbálni:)
VálaszTörlés