Megmutatnám a fázis fotókat, amiket ígértem a katibogár torta készítéséről.
Sajnos nem fényképeztem a legeleitől,de a lényeg hogy 7 tojásból piskótát sütöttem egy 25x40 - es tepsibe,amikor kihűlt kettévágtam,és az egyik lapból kivágtam egy akkora karikát mint amekkora a torta alja. Előkészítettem a krémet , a maradék piskótát ,és egy nagyobbacska szűrőt amit kibéleltem a piskótával,utána krém,megint piskóta és megint krém amig megtelt a szűrő.Úgy osztottam a krémet hogy maradjon a végére is ,rákentem a már tele szűrőre ,és a végén beborítottam a kerek piskótával amit előre kivágtam.
Három , négy órás hűtés után,kiborítottam a szűrőből,és egy kis piskóta maradékból és krémből készítettem a fejét , ezt az egészet bevontam tejszínhabbal s a legvégén,fondantal burkoltam .
Ahoz hogy egy szép intenzív pirossat kapjunk,rengeteg festéket kell belegyúrni a fondantba,ezért én inkább átfestem a tortákat,mert egy hogy ólcsobban kijövök ,mert kevesebb festéket használok el,s másodszor akármilyen ételszínezék ,de kitudja milyen kémiai anyagokból van előálítva.
Din pacate n-am facut poze de la inceput,dar ce e important ca am facut un piscot din sapte oua, dupa ce s-a racit am taitat in doua ,si am pregatit crema.Din blat am taiai un piscot rotund si am pus deoparte.Am luat o strecuratoare mai mare,si am pus un strat de piscot ,unu de crema ,tot asa pana s-a umplut de tot ,si la urma am pus piscotul rotund,ce era pus deoparte.
Am bagat in frigider min. 3 ore si dupa ce s-a racit ,am "rasturnat"pe un platou,am format capul,am uns cu frisca , si am invelit in pasta de zahar.
Ca sa scoti un rosu asa aprins i-ti trebue mult colorant ,asa ca am vopsit cu o pensula,ca e mai economic asa si mai sanatos.
Ai pus colorantul asa din sticluta pe tort? Fetele cu care am vorbit spuneau ca amesteca colorant cu alcool de 98 % si asa picteaza/
VálaszTörlésPupici.
Nagyon kreatív vagy, mindkét oldalad nagyon tetszik, gratulálok hozzá.:)
VálaszTörlésBia ,si eu am auzit ca se amesteca cu alcool,dar eu cu un pic de apa am amestecat,in cutie nu era numai un pic de colorant si am pus cateva picaturi de apa,asa am facut , mie imi place cum a iesit.
VálaszTörlésTe pusi:)
Nagyon köszönöm Aliz,remélem hogy máskor is benézel:)
VálaszTörlésKöszönjük Enikő a részletes beszámolót!:-)
VálaszTörlésKöszi, hogy leírtad részletesen! Hasznos volt! :-)
VálaszTörlésSzia, én is örvendek,hogy rámtaláltál, és még földiek is vagyunk.Igyekszem hasznosítani a tanácsaidat.
VálaszTörlésNagyon száp lett a katicád!A kedvencem ez a kis bogár, hisz én is Kati vagyok :)
nu numai economic e cum ai facut tu ci si foarte bine imi pare rau ca n-am stiut,am crezut ca si pasta o colorezi apoi o pictezi,ti-am spus ca mi-am luat colorantii si am pus colorant de la wilton ,gel si am facut pasta de zahar in loc sa-mi iasa cum trebuia,mi se tot rupea ,mi-a venit sa plang,erau aproape doua portii de pasta cum sa o arunc? si eram in criza de timp,trebuia,sa vina dupa tort,eram disperata,am luat o folie si am pus pasta apoi am acoperito si asa am intinso,foarte greu am aranjato asa pe tort,acum am aflat ca daca pui prea mult colorant,se poate zaharisi,sigur asta mi sa intamplat,am dat vina pe zahar,pe miere,cu colorant naspa de la Kaufland,iesea intotdeauna pasta,super bine,numai mie mi se intampla de astea,te pup
VálaszTörlésam uitat sa te intreb frisca nu topete pasta de zahar?asa am auzit,pe aia de lapte praf nu o topeste stiu sigur,ca am gfacut asa de multe ori,mersi de explicatii
VálaszTörlésDitta , Fahej cafe nagyon szivesen:)
VálaszTörlésKöszöntelek az oldalamon kedves Kati ,és máskor is vissza várlak:)
VálaszTörlésDoinitza draga ,nu pomenesti nimic de margarina,ai pus in pasta?Poate de aia se rupea ,de la colorant n-ar trebui sa se rupa.Pasta intotdeauna fac cu o zii inainte si las destul de moale,pun intr-o punga si pun in camara o noapte.100% ai pus prea mult zahar pudra.
VálaszTörlésDupa experienta mea frisca nu topeste pasta,Hullala folosesc,si pentru ca nu folosesc creme cu unt sau margarina,am incercat cu frisca si inca n-am avut probleme.Prajitura Fanta o sa traduc cind o sa am un pic de timp,bine draga mea? Te pusi ,ai grija de tine:)
mersi Cakeni si tu de tine,nu te obosi prea mult! am pus tot ce pui si tu si margarina,exact la fel,e prima data cand mi se zahariseste,se poate sa fi pus prea mult zahar pudra?,nu mi-am adus adus aminte ,ca eram disperata,sa fi pus niste amidon,ca gelatina si miere am mai pus dar fara nici un rezultat,nu-mi explic,data viitoare parca ma tem sa o mai fac,am sa o realizez cu o seara inainte sa fiu sigura ca nu mai patesc asa,mie imi iesea ca pasta de sugus ma jucam cu ea asa imi era de draga,te pupic dulce,mi-ar placea sa am nr.de telefon al tau,te puteam suna sa-mi dai vreo idee
VálaszTörlésEz az abszolút kedvenc!!!:)
VálaszTörlésNagyon szép lett ez a katica! :-)
VálaszTörlésÉn most labdatortát készülök sütni a fiam szülinapjára. Mivel nincs félgömb formám, valószínűleg ilyen szűrős megoldást kell alkalmaznom. Kár, hogy az elején nem fotóztál, mert most jobban felfognám a dolgokat.... :-)))
Kisütötted a piskótát, félbevágtad. Az egyik lappal kibélelted a szűrőt. Simán bele lehet "simogatni"? Nem lesznek gyűrődések meg ilyesmi? Még nem csináltam ilyet...
@Köszi Mézeskalács:)
VálaszTörlés@Bogyó,a kisütött piskótát félbevagtam,és kibéleltem a szüröt,nem fedte be tökéletesen ,de kisebb darabokkal kipótoltam ,megáztattam egy kicsit szörpös vizzel,jóvastagon kikentem krémmel,megint piskóta ,krém amig a szürö teljesen megtelt. Jól lefóliáztam ,és egy éjszakára hütöbe tettem ,másnap simán kijött a szüröböl, nem volt gond a "tákolás",mert jól össze volt érve a piskóta a krémmel.Atkentem tejszínnel,es a többit már mutassák a képek:)
Ha marcipánnal borítod a tortát ,vajas krémmel kend át ,mert a tejszíntöl elolvad a marcipán:)
Remélem, sikerülni fog!
VálaszTörlésBár májusban lesz a nagy akció, addig lehet, hogy készítek egy próbát is...
Köszi az infót! :-)