*5 tojás
*20 dkg porcukor
*4 kanál víz
*10 dkg liszt
*2 tasak pudingpor
*1 sütöpor
*1 csipet só
Elkészítés :
-Egy 26 cm kapcsos torta forma aljába sütöpappirt teszünk, és elömelegít-
jük a sütöt.-A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet , pudingport , sütöport összeszitáljuk.
A tojásokat a csipet sóval kemény habbá verjük és fokozatosan adagoljuk
a porcukrot felváltva a vizzel. Ha már jó kemény a hab óvatosan hozzáke-
verjük a tojássárgákat a legvégén egy keverölapáttal pedig a pudingporos,
sütöporos lisztet.
Amig a piskota jól felnö kicsit nagyobb lángon utána takaréklángon 35-40
perc alatt készre sütjük.
Nagyon sok piskota receptet kiprobáltam de ezt szeretem sütni a legjobban
mert nagyon szépen felnö, nem esik össze nagyon finom íze van a puding
miatt. Amilyen piskotát szeretnék olyan ízü pudinggal készítem.
Kakaós piskótánál hogyan változnak az arányok? Amennyi liszttel kevesebbet teszel bele, annyi kakaóport adsz hozzá?
VálaszTörlésKedves Bogyó, ha kakaós piskotát készítek ,nem teszek kakaót bele csak két tasak csoki ízü pudingot ,és attól lessz annyira kakaós amennyire kell.De ha még kakaósabbra szeretnéd a lisztböl kiveszel egy kanállal ,és helyetesíted kakaóval:)
VálaszTörlés(Na jó sokat kakaóztam:D)